Clicky


Groei Emons Cargo uit zich in uitbreiding 2WIN-vloot

Groei Emons Cargo uit zich in uitbreiding 2WIN-vloot
15-06-2017 16:35 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

MILSBEEK - Emons Cargo groeit. De vloot double deck trailers, of 2WIN-trailers zoals deze door Emons Cargo genoemd worden, is recentelijk uitgebreid met twintig nieuwe opleggers. De logistiek dienstverlener is net als moederbedrijf de Emons Group continu bezig met innovatie, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Logischerwijze besparen de 2WIN-trailers een grote hoeveelheid CO2-uitstoot en kosten en kunnen ze significant meer lading meenemen dan een standaard trailer (+64 procent). Daarnaast is de capaciteit van een 2WIN net zo groot als een eco-combi (LZV), maar kan ingezet worden zonder de wettelijke beperkingen! Het concept past perfect in de supply chain van organisaties die ook werken met dezelfde kernwaarden rondom milieu en duurzaamheid.

Duurzaamheid

Recentelijk zijn de eerste tien opleggers opgehaald bij Burgers Carrosserie te Aalsmeer. Burgers is een ervaren trailerbouwer, die zeker op het gebied van 2WIN-trailers haar sporen heeft verdiend. Parallellen tussen Emons Cargo en Burgers zijn er zeker te benoemen; beide familiebedrijven, beide een visie op het meedenken met de klant en het bijdragen aan een beter milieu door duurzaamheid en innovatie.

Voordelen

De voordelen van het 2WIN concept worden door steeds meer klanten gezien; het inpassen in een duurzame supply chain gebeurt naadloos. Dit verklaart ook de groei van Emons Cargo. Deze groei is momenteel het grootst in de markten op het gebied van verpakkingsmateriaal, retail, fashion en food (ontbijtgranen). Daarnaast is Emons Cargo operationeel binnen allerlei andere deelmarkten zoals air cargo, elektra en farmacie. In principe kan een 2WIN alle producten vervoeren tot 1.80 hoog en met een maximaal gewicht van 22 ton. Samenwerkingsverbanden zijn hierdoor altijd een 2WIN-situatie!