Clicky


Spectaculaire levering volledig geassembleerde tank bij HES Botlek Tank Terminal

Spectaculaire levering volledig geassembleerde tank bij HES Botlek Tank Terminal
19-07-2017 11:43 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - HES Botlek Tank terminal en SJR Group zijn verheugd te melden dat de laatste offsite gebouwde tank op vrijdag 21 juli vervoerd zal worden naar HES Botlek Tank Terminal. Dit bijzondere transport is de afsluiter van een project waarbij in totaal zeven tanks met een inhoud van ieder 10.000 m3 kant en klaar vanuit de Rotterdamse bouwlocatie van SJR Group op de Heijplaat over het water naar HES Botlek Tank Terminal (HBTT) worden vervoerd.

Het bouwen en leveren van deze tanks maakt deel uit van een overkoepelend project waarbij de tankopslagcapaciteit van HBTT meer dan verdubbeld wordt van 200.000 m3 naar 477.000 m3. De uitbreiding heeft een flinke boost gekregen met de levering van in totaal zeven kant-en-klare tanks.

Zeven van de vijftien nieuw te bouwen tanks worden bij SJR Group op de Heijplaat gebouwd en vervolgens per stuk door de drijvende bok Matador 3 naar HBTT vervoerd. Daar worden de tanks op de eerste fundering gezet en vervolgens met speciale trailers (SPMT’s) naar hun plaats gereden. De zeven tanks zijn 36 meter hoog, hebben een diameter van 19 meter en wegen circa 250 ton per stuk. Voor deze uitbreiding is door HBTT reeds een meerjarig contract afgesloten.

"De samenwerking met SJR Group is zeer goed verlopen. De tanks zijn conform afgesproken tijdslijn en binnen budget geleverd. Deze soepele samenwerking heeft zeker bijgedragen aan het doel van HBTT om een zeer efficiënte infrastructuur aan onze klanten te kunnen bieden", aldus Charles Smissaert, general manager van HBTT.

Robert Sloot, eigenaar van SJR Group: "Doorslaggevend om de opdracht aan ons te geven was dat wij de bouw volledig off-site kunnen realiseren. Wij werken vanuit het hart van de Rotterdamse haven in een volledig geconditioneerde omgeving, waardoor weersomstandigheden geen invloed hebben op de doorlooptijd. Daarnaast wordt de overlast op de terminal tot een minimum beperkt omdat alle voorbereidende werkzaamheden buiten het terrein van de opdrachtgever plaatsvinden. Uiteindelijk leidt dit tot aanzienlijke kostenbesparingen en zijn de opgeleverde tanks van de allerhoogste kwaliteit."

De laatste van de zeven tanks zal op vrijdag 21 juli worden vervoerd. Een spectaculair gezicht. Geïnteresseerden kunnen dit bijzondere vervoer ook vanaf de waterkant voorbij zien komen. Vanaf de eigen kade van SJR, aan de Gieterijweg 31, zal de Matador 3 van Bonn & Mees volgens planning om 08.00 uur vertrekken, en vervolgens naar HBTT varen in de Botlek.