Clicky


Zoektocht naar vermiste Nederlanders Turkije

Zoektocht naar vermiste Nederlanders Turkije
29-07-2017 19:29 | Binnenland | auteur ANP

HAAKSBERGEN - De Nederlandse en Turkse politie zijn op zoek naar drie inwoners van Haaksbergen (Overijssel). Joey Hoffman (21) en het echtpaar Bjorn Breukers (34) en Sabahat Derya Un (26) raakten eerder deze maand zoek in het land. De autoriteiten in de twee landen werken samen in deze zaak. Als er aanleiding is voor onderzoek in Nederland zal dat ook gebeuren.

Zaterdag aan het begin van de avond meldde de politie dat er inmiddels wel een teken van leven is binnengekomen van de vrouw via social media. Wat de tekst daarvan is en op welk medium wilde de politie niet kwijt. De politie houdt een slag om de arm over de echtheid van het bericht, omdat ze de vrouw zelf niet heeft gesproken. Het bericht kan ook door een ander zijn gepost. De politie ,,wil nog steeds graag zelf met Bjorn of Sabahat spreken om er zeker van te zijn dat het goed met ze gaat''.

De families hebben al een tijdje geen contact met de drie en zijn erg bezorgd. Gezien de situatie baart dat zorgen, aldus een woordvoerster van de politie zaterdagmiddag. Waar de drie zijn of wat er is gebeurd is niet duidelijk. ,,Het is te vroeg om een richting te kunnen noemen.'' De politie onderzoekt of er sprake is van een misdrijf of dat de drie, bij wijze van spreken, ,,van de radar'' wilden verdwijnen.

De vermiste Nederlanders waren samen in een Mercedes Vito (een busje) naar de Turkse kustplaats Silifke, in de provincie Mersin, gereisd om te werkten aan het huis van Breukers en Un. Hoffman zou tussen 8 en 10 juli terug naar Nederland zijn gereisd, maar hij is daar nooit aangekomen. Hij werd daarom als vermist opgegeven. De politie heeft daarop gesproken met mensen uit zijn naaste omgeving en heeft zodoende op 21 juli nog contact gehad met het tweetal in Turkije. Afgelopen donderdag, op 27 juli, meldden familieleden dat ook de andere twee worden vermist.

Het is niet bekend wanneer de drie voor het laatst zijn gezien. Wel meldt de politie dat ze alle drie voor het laatst zijn gezien in de plaats Silifke. De politie noemt het waarschijnlijk dat Breukers en Un samen zijn.

De burgemeester van Haaksbergen staat in continue contact met de politie en laat zich informeren over de zaak, aldus een gemeentewoordvoerder. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is niet door de familie benaderd over de zaak. Officieel is het ministerie dan ook niet betrokken.

Meerdere familieleden van Hoffman, onder wie zijn moeder en zijn broer, doen op Facebook oproepen om mee te helpen zoeken naar Hoffman. De familie is inmiddels naar Turkije afgereisd.