Clicky


'Ook Ferrari wil meeliften op succes SUV's'

'Ook Ferrari wil meeliften op succes SUV's'
01-08-2017 14:40 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

NEW YORK - Sportautomaker Ferrari wil naar verluidt een stevig graantje meepikken van de groeiende vraag naar sportieve terreinwagens (SUV's). Het bedrijf komt volgens bronnen vanaf 2021 met een SUV-model op de markt dat mede moet bijdragen aan het verdubbelen van de winst van het automerk tegen 2022.

In het vijfjarenplan dat topman Sergio Marchionne voor ogen heeft, komt het aantal auto's dat op jaarbasis wordt geleverd boven de 10.000 uit. Volgens de bronnen wordt het plan met daarin ook de SUV begin 2018 wereldkundig gemaakt.

Met name in Azië denkt Ferrari dat de SUV gretig aftrek zal vinden. Momenteel is Ferrari goed voor meer dan 7000 auto's. De verkoopverwachting van een SUV schat het bedrijf op 2000 op jaarbasis.

Ferrari is overigens niet de eerste maker van sportwagens die zijn horizon verbreedt door SUV's te gaan produceren. Onder andere Porsche, Maserati, Bentley en Lamborghini gingen de Italianen al voor. Een definitieve beslissing over de SUV door Ferrari is volgens de bronnen nog niet genomen.