Clicky


Nieuwe zoektocht in Turkije naar Joey

Nieuwe zoektocht in Turkije naar Joey
07-08-2017 13:55 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

SILIFKE - De politie in Turkije gaat opnieuw zoeken naar de vermiste Joey Hoffmann uit Haaksbergen. Politiechef en onderzoeksleider Zafer Senocak zei maandag dat het zoeken binnen enkele dagen verdergaat. Een datum kon hij nog niet geven.

Eerder werd in het gebied waar Joey voor het laatst is gezien, in de bergen in de buurt van de Turkse badplaats Silifke, al gezocht naar de 21-jarige man. Nu wordt er in een groter gebied gezocht rond het plaatsje Narliyuku gezocht.

Volgens de politiechef wordt specialistische zoekapparatuur ingezet en gaan Turkse speurhonden mee zoeken. Hij benadrukt: "Denk niet dat we opgeven, het onderzoek wordt met volle kracht voortgezet.''

Maand vermist

Hoffmann wordt inmiddels een maand vermist. De Turkse politie sluit niet uit dat hij slachtoffer is geworden van een misdrijf. Hij was in Turkije samen met een echtpaar uit Haaksbergen. Senocak zei maandag op het hoofdbureau van politie in de Turkse plaats dat er ook allerlei verklaringen opnieuw worden bekeken. Daarnaast worden telefoongegevens nader bekeken, wordt een tijdlijn gemaakt om eventuele gaten daarin helder te krijgen en worden ooggetuigen nogmaals gehoord.

"We hopen dat Joey nog in leven is. Goed of slecht nieuws zullen we onmiddellijk delen'', aldus de politiechef.

Contact met Nederlandse politie

Hij bevestigt dat er contact is geweest met de Nederlandse politie via de ambassade in Ankara. Daarbij is informatie uitgewisseld.

Volgens de politiechef heeft het echtpaar uit Haaksbergen, Björn en Derya Breukers, in Turkije geen aangifte gedaan van vermissing van hun reisgenoot. Zij hebben tegenover de politie verklaard pas later van familie te hebben gehoord dat Joey Hoffmann na zijn vertrek uit hun gezelschap niet in Nederland was aangekomen. Het echtpaar heeft voorlopig landarrest gekregen, wat wil zeggen dat ze in Turkije moeten blijven, op afroep beschikbaar moeten zijn en zich geregeld moeten melden.

Senocak zegt dat de politie zich pas op 28 juli met de vermissing is gaan bezighouden, ongeveer rond het tijdstip dat de broer van Joey Hoffmann in Silifke en het bergdorp Narliyuku flyers is gaan verspreiden. Hij wijt de langzame aanloop naar de zoektocht mede aan de tijd die het heeft gekost om de gegevens rond de vermissing via Nederland, Interpol en Ankara bij zijn korps in Silifke te krijgen.