Clicky


'Vermiste Joey Hoffmann uit Haaksbergen dood gevonden'

'Vermiste Joey Hoffmann uit Haaksbergen dood gevonden'
14-08-2017 09:37 | Buitenland | auteur ANP

ANKARA - De in Turkije vermiste Nederlander Joey Hoffmann uit Haaksbergen is dood gevonden. Dat meldde het Turkse persbureau Dogan. De politie Overijssel kon niet bevestigen dat het om de stoffelijke resten van de vermiste Nederlander gaat.

Wel heeft de politie in Overijssel de familie van Hoffmann laten dat in Turkije een lichaam is aangetroffen.

Volgens het Turkse persbureau Dogan werd de vermiste Haaksbergenaar gevonden in een opgedroogde rivierbedding in het dorp Narlikuyu, in de buurt van de kustplaats Silifke, waar hij voor het laatst was gezien. Hoe hij om het leven is gekomen is nog onbekend.

Joey Hofmann was al ruim een maand spoorloos. Hij was het laatst gezien in gezelschap van een echtpaar, eveneens uit Haaksbergen. Hij zou hen helpen een huis te bouwen in Narlikuyu. Nadat zij op 8 juli uit elkaar gingen, is niets meer van hem vernomen.

De afgelopen weken heeft de Turkse politie tevergeefs naar de Nederlander gezocht. Een team van de Nederlandse zoekhondenstichting Signi is afgelopen weekend aangekomen in Turkije. Dat team wilde deze week helpen bij het zoeken naar Hoffmann. Dat gebeurt op eigen initiatief maar wel in overleg met de familie en met de Turkse en Nederlandse politie.