Clicky


Van Velsen Rally Sport kiest komend jaar voor Africa Eco Race

Van Velsen Rally Sport kiest komend jaar voor Africa Eco Race
18-08-2017 16:50 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

STOMPWIJK - Januari 2018 staat het Stompwijkse Van Velsen Rally Sport Team met de rallytruck aan de start van de Afrika Eco Race, deze rally keert terug naar de oorspronkelijk Parijs-Dakar route door Marokko, Mauritanië en Senegal. De Africa Eco Race belooft veel serieuze en avontuurlijke uitdagingen met een finish bij het legendarische ‘Lac Rose’ in Dakar, Senegal. Onder de bevestigde truckdeelnemers zit ook tweevoudig Dakarwinnaar Gerard de Rooy.

“Het was voor mij heel moeilijk om een keuze te maken tussen de “Le Dakar” rally in Zuid- Amerika, waar ik de afgelopen twee jaar succesvol aan heb deelgenomen en de Afrika Eco Race die voor mij qua route, avontuur maar zeker de finish bij ‘Lac Rose’, het roze meer, het originele Parijs-Dakar gevoel oproept", vertelt teameigenaar en coureur Aad van Velsen.

“Wat een belangrijke rol heeft gespeeld bij mijn keuze is de verantwoordelijkheid die ik, als eigenaar van een transportbedrijf, heb. Ik vind het belangrijk dat mijn rally ambities en de tijd die dat kost niet ten koste mogen gaan van mijn bedrijf en mijn personeel. Le Dakar in Zuid-Amerika start komend jaar op 6 januari en finisht op 20 januari. Inclusief reistijd komt het er op neer dat ik vier weken niet aan de zaak ben en dat is te lang.”

Na elke rally heeft de truck onderhoud nodig, de terugkomst van ‘Le Dakar’ en de start van de Morocco Desert Challenge (een rally van acht dagen die in april in Marokko word gereden) ligt, voor ons team, te dicht bij elkaar.

Een eventuele tweede deelname aan deze rally zou er dan sowieso voor het team niet inzitten. De Afrika Eco Race beleeft komend jaar de tiende editie, met een organisatie die in handen is van Dakar legenden Jean Louis Schlesser, Rene Metge en Hubert Auriol hebben wij alle vertrouwen in ellenlange en loodzware etappes voorzien van veel duinen en zand, pittige navigatie en avontuurlijke bivakken.

31 December staat de truck aan de showstart in Monaco vandaar varen alle deelnemers inclusief voertuigen naar Marokko om op 2 januari de eerste etappe te starten. De finish met prijsuitreiking staat gepland in Dakar op 14 januari. De waarde en het impact van deze rally is ook bij de media niet ongemerkt gebleven. Onder andere RTL7 gaat er vol voor en zal tijdens de rally dagelijks verslag uitbrengen op televisie, net zoals men dat gewend is bij Le Dakar.

Tot slot sluit Aad niet uit dat hij in de toekomst ooit nog eens gaat deelnemen aan ‘Le Dakar’.

“Ik kijk met heel veel voldoening terug op mijn deelnames aan ‘Le Dakar’ en ben trost op de medailles. De organisator, ASO, heeft er absoluut alles aan gedaan om de rally zo uitdagend mogelijk te maken en hebben altijd getracht om onvoorziene omstandigheden zo goed mogelijk op te lossen. Ik zou graag nog een keer door de enorme duinen van Peru willen rijden en de uitdagende duinen van Fiambala, maar eerst gaan we ons nu voorbereiden op de Afrika Eco Race die net zo zwaar en uitdagend zal zijn als ‘Le Dakar’ en daar verheugt het hele team zich op!”