Clicky


Lichaam Joey Hoffmann vrijgegeven

Lichaam Joey Hoffmann vrijgegeven
29-08-2017 13:30 | Buitenland | auteur ANP

ADANA - Het lichaam van Joey Hoffmann (21), die wekenlang vermist was in Turkije, is na sectie en DNA-onderzoek vrijgegeven voor repatriëring naar Nederland. Dat meldt de Turkse krant Milliyet op basis van bronnen bij de forensische dienst in de Turkse stad Adana.

De ouders van Hoffmann zijn in Turkije en hebben een uitvaartondernemer ingeschakeld om het transport naar Nederland te verzorgen. Medewerkers van dat bedrijf hebben het lichaam inmiddels van Adana naar Antalya begeleid, vanwaar het naar Haaksbergen wordt gevlogen.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat het ministerie geen officiële rol speelt bij de repatriëring van het stoffelijk overschot van de twintiger.

De Haaksbergenaar reisde in juni met dorpsgenoten Björn en Derya Breukers naar Turkije. Hij werd sinds 8 juli vermist. Op 14 augustus werd zijn levenloze lichaam gevonden in een opgedroogde rivierbedding. Er zijn geen aanwijzingen dat hij door geweld om het leven is gekomen. De resultaten van het onderzoek naar de definitieve doodsoorzaak worden binnen enkele weken verwacht.