Clicky


Politie rolt 'jointfabriek' op in Waalwijk

Politie rolt 'jointfabriek' op in Waalwijk
30-08-2017 19:56 | Binnenland | auteur ANP

WAALWIJK - De politie heeft woensdag in een bedrijfspand in Waalwijk een 'jointfabriek' ontdekt. Tien vrouwen en een man waren er joints aan het draaien voor verkoop in de bekende Brabantse coffeeshopketen The Grass Company. De man uit Kaatsheuvel en de vrouwen uit de omgeving van Tilburg en Waalwijk zijn aangehouden.

De werkplaats werd aangetroffen tijdens een brandveiligheidscontrole die de politie samen met de gemeente Waalwijk en netbeheerder Enexis hield. "Het lijkt op een losse treffer'', aldus de woordvoerder. In totaal lag er tussen 20 en 30 kilo hennep en hasj.

The Grass Company is een coffeeshopbedrijf met vier vestigingen in Den Bosch en Tilburg. Het bedrijf is al jaren doelwit van de politie. In 2013 werd in Tilburg een vergelijkbare jointfabriek opgerold.

Sinds 2011 is de politie bezig met een groot onderzoek naar de coffeeshopketen. Volgens de aanklager is het bedrijf een criminele organisatie die zich schuldig heeft gemaakt aan fraude, witwassen en oplichting.

Als gevolg van het Nederlandse onderzoek werd oprichter Johan van Laarhoven in zijn woonplaats in Thailand aangehouden voor witwassen van het geld dat hij in Nederland verdiende met verkoop van softdrugs. Van Laarhoven kreeg in Thailand 75 jaar celstraf.

De strafzaak in Nederland tegen het bedrijf en in totaal vier leidinggevenden staat in november gepland.

De exploitant wilde woensdagavond niet reageren op de controle.