Clicky


Dode door schietpartij in Best

Dode door schietpartij in Best
01-09-2017 00:07 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

BEST - [update 08:00]] Donderdagavond kort voor half elf werd een 35-jarige inwoner van Eindhoven in de Johannes Klingenstraat in Best doodgeschoten. Hij zat op dat moment in zijn geparkeerde auto. Van de dader of daders ontbreekt vooralsnog elk spoor, meldt de politie.

Vanuit de buurt werd bij de politiemeldkamer gemeld dat er schoten waren gehoord. Politiemensen troffen in de straat een auto aan met een kapot ruit, waarin een ogenschijnlijk zwaargewonde man zat. De agenten hebben hem nog uit de auto getrokken om hulp te verlenen, maar al snel bleek de man reeds te zijn overleden. Hij was doodgeschoten.

De straat werd voor sporenonderzoek door forensisch rechercheurs afgezet en er werd meteen begonnen met het bevragen van mogelijke getuigen in de directe omgeving van het incident. Direct na de schoten zou een auto zijn weggereden. Niet lang daarna werd in de Vlinderstraat in Son een brandende auto aangetroffen. Ook op deze plek werd een plaats delict ingericht en we onderzoeken een mogelijk verband tussen de twee zaken.

Een groot rechercheteam is meteen gestart met een uitgebreid onderzoek naar de dader. Zij doet onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoekt de achtergrond van het slachtoffer en de mogelijke motieven van de dader.