Clicky


Ravage op Sint-Maarten door orkaan Irma

Ravage op Sint-Maarten door orkaan Irma [+video]
06-09-2017 14:18 | Buitenland | auteur ANP

PHILIPSBURG - Eerste beelden van Sint-Maarten laten zien dat orkaan Irma op het eiland een enorme ravage heeft aangericht. In de hoofdstad Philipsburg is sprake van zware overstromingen en schade.

Radiostations op Sint-Maarten zijn één voor één uitgevallen. Tropixx 105.5 FM bleef nog wel lang in de lucht. Berichten die bewoners van het getroffen eiland daar achterlaten, spreken van verwoesting als gevolg van de harde windstoten.

Het gaat om weggewaaide daken en elektriciteitspalen, omgevallen bomen en zelfs brandjes in huizen. Op beelden van veiligheidscamera's die op Facebook opduiken, zijn verwoeste boten te zien en heel veel ondefinieerbare troep op straat. Hoewel nog steeds een uitgaansverbod geldt, worden de gevolgen van de orkaan meer en meer zichtbaar.

Irma is een orkaan van de zwaarste categorie met windsnelheden tot 295 kilometer per uur.

Sint-Maarten lag kort tijd in het oog van de orkaan. Rond zeven uur 's ochtends (lokale tijd) werd het bijna windstil en konden bewoners de schade even opnemen. De 35-jarige Facebooker Mole in Simpson Bay trok de volgende conclusie: "Als ik uit het raam kijk, zie ik boten die half zijn gezonken, heuvels die veel kaler lijken en huizen zonder dak. En nu komt de wind er al weer aan."