Clicky


Zakelijke pakketten versturen: 5 vragen en antwoorden

Zakelijke pakketten versturen: 5 vragen en antwoorden
12-09-2017 12:52 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

Dagelijks worden er miljoenen pakketten verstuurd over de hele wereld. Het versturen van pakketten is dan ook big business waar de mogelijkheden eindeloos zijn. Pakketten worden via verschillende transportvormen vervoerd, elk pakket heeft eigen opties en uiteraard verschillen de mogelijkheden en wetten per land. Hoe houdt u het overzicht? En waarop moet u allemaal letten als u een pakket naar het buitenland verstuurt?

Bepaal uw wensen

Stap één begint uiteraard bij het in kaart brengen van uw wensen. Moet het pakket aangetekend verzonden worden? Wilt u het pakket verzekeren? Hoe zwaar is het pakket? Is het één pakket of gaat u een bulk verzenden? Gaat het pakket naar een land binnen Europa of naar de andere kant van de wereld? En wat gaat u precies vervoeren? Als u dit in kaart heeft gebracht, kunt u een vervoerder uitkiezen.

Kies een vervoerder

U heeft meerdere opties als het gaat om het pakket versturen naar het buitenland. Als u snel een pakket wilt versturen kunt u kiezen voor een expressvervoerder zoals TNT. De kosten voor deze service liggen wel iets hoger dan de reguliere pakketvervoerder. Wel kunt u kiezen uit meerdere aflevermomenten. Post NL of DPD zijn reguliere pakketvervoerders. De tarieven liggen weliswaar lager, maar het versturen duurt ook iets langer.

Ken de beperkingen

In het algemeen mogen explosieven, brandbare vaste stoffen en brandbare vloeistoffen niet per post verstuurd worden. Elk land heeft echter zijn eigen wetten en regels. Het is daarom slim om de verzendvoorwaarden per land te bekijken.

De afmetingen van de zending

De kosten van een pakket verzenden hangen onder meer af van het gewicht en de afmetingen. Binnen Europese Unie verschillen de prijzen per gewicht. Zo hebben postpakketten tot en met 30 kg één vaste prijs, al ze vallen binnen de maximale afmeting van 100 x 50 x 50. Dergelijke pakketten kunt u opsturen via een winkel met PostNL-punt bijvoorbeeld. Wilt u veel pakketten in één keer versturen, dan kunt u zich wenden tot een grotere transportvervoerder.

De verzending verzekeren of aantekenen

Uiteraard heeft u de mogelijkheid om uw pakket te verzekeren. Zeker wanneer u gevoelige informatie of producten met een grote waarde verzendt, is het slim uw zending te verzekeren. Ook daarvoor zijn verschillende opties. Vaak is er al een standaard bedrag voor aansprakelijkheid inbegrepen. Dit bedrag kunt u verhogen. Daarnaast kunt u ook kiezen voor de mogelijkheid de ontvanger te laten tekenen bij ontvangst.

Dit is een gesponsord artikel