Clicky


SEGRO groeit verder: 21 hectare land aangekocht in Oberhausen

SEGRO groeit verder: 21 hectare land aangekocht in Oberhausen
05-10-2017 11:21 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

OBERHAUSEN - SEGRO blijft zijn sterke groei voorzetten en heeft van ThyssenKrupp 21 hectare nieuw land aangekocht in het stadsdeel Holten in Oberhausen; en regio in het verlengde van Benelux hotspots als Venlo en Venray. Naast het bestaande logistieke centrum in Oberhausen, breidt SEGRO zijn bedrijfs- en logistieke locatie uit.

Op deze locatie wordt het nieuwe Logistics Park Oberhausen gebouwd, dat zal bestaan uit ongeveer 130.000 vierkante meter verhuurbare ruimte. Eind 2018 zal de eerste 20.000 vierkante meter beschikbaar komen. In vijf daaropvolgende ontwikkelingsfasen zullen de resterende gebieden worden opgeleverd. Hoewel de bouw van de eerste fase speculatief is, is in de verdere uitbreidingsfasen samenwerking met toekomstige huurders mogelijk.

“Ook hier in de Benelux zien wij het grootschalige project Oberhausen als een voorbeeld en onderdeel van de uitbreidingsstrategie die SEGRO nastreeft in Noord-Europa. Op jaarbasis zijn we inmiddels gegroeid van 170 miljoen euro naar 1,5 miljard euro”, zegt Tijs Derison, directeur SEGRO Benelux.

“Deze nieuwe aankoop van grond die direct naast ons bestaande logistieke vastgoed ligt, biedt ook optimale oplossingen qua internationale verbindingen, en dat is interessant voor de bedrijven die gevestigd zijn op de hotspots in de Benelux.”

"We zien momenteel veel kansen in de markt. En ook een grote mate van erkenning bij onze – potentiële – huurders, wat onze voortdurende uitbreiding makkelijker maakt. Wij bieden logistiek vastgoed dat op de lange termijn relevant blijft en flexibel inzetbaar is voor onze klanten. En daarbij hebben we in al onze projecten veel aandacht voor duurzaamheid en aantrekkelijke architectonische ontwerpen”, aldus Derison.

Momenteel is SEGRO Noord-Europa succesvol vertegenwoordigd in alle relevante logistieke regio's in Duitsland, Oostenrijk, België en Nederland.