Clicky


Opvarende vrachtschip 'MSC Eyra' zwaargewond door ongeluk

Opvarende vrachtschip 'MSC Eyra' zwaargewond door ongeluk
29-10-2017 12:06 | Aanvaringen | auteur ANP

DEN HELDER - Een opvarende van een containerschip is zondagmorgen zwaargewond geraakt door een ongeluk aan boord. Het is onbekend wat er precies met hem is gebeurd. Wel is duidelijk dat het hard waaide, want het schip is ook een container verloren.

Het gewonde bemanningslid van het schip MSC Eyra, dat onder de vlag van Panama vaart, is per helikopter naar het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam gebracht. Het schip voer op de Noordzee, ten noordwesten van Vlieland. Verderop bij Terschelling kwam zondagochtend ook een ander schip in problemen door de harde wind en de hoge golven.

Dat schip genaamd Drifa liep flinke averij op. De ramen van de brug gingen kapot, over de brug liep water en het roer functioneerde niet meer naar behoren, somde een woordvoerster van de Kustwacht op. De Kustwacht stuurde een schip en een helikopter erheen om de vier opvarenden te helpen. Ook de KNRM voer uit met twee boten.

De Drifa is vastgemaakt aan het schip van de Kustwacht en wordt naar een haven gesleept. Vanuit een vliegtuig heeft de Kustwacht de container die van het andere schip is gevallen inmiddels zien drijven. Het scheepvaartverkeer heeft er een waarschuwingsbericht over gekregen.