Clicky


Eerste paal geslagen voor Containerterminal Vrede-Steinweg BV en transportbedrijf Gam BAKKER

Eerste paal geslagen voor Containerterminal Vrede-Steinweg BV en transportbedrijf Gam BAKKER
31-10-2017 17:40 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Containerterminal Vrede-Steinweg BV (CTVrede) en internationaal transportbedrijf Gam BAKKER gaan zich vestigen op haventerrein HoogTij. Het Havenbedrijf Amsterdam heeft op HoogTij basisvoorzieningen aangelegd, waardoor bedrijven zich er direct kunnen vestigen.

Gedeputeerde Economische Zaken Jaap Bond sloeg de eerste paal: “Wij wensen deze pioniers veel succes op deze strategische plek aan het Noordzeekanaal.” 

CTVrede krijgt met de vestiging op HoogTij een derde terminal aan het Noordzeekanaal. Het andere bedrijf waarvoor de eerste paal geslagen is, is Gam BAKKER. 

Dit voorjaar is op HoogTij begonnen met de aanleg van een nieuwe zeehavenkade, verlegging van de Kanaaldijk langs het Noordzeekanaal en het bouwrijp maken van een groot deel van het terrein. Bedrijven kunnen zich hierdoor snel en makkelijk vestigen op deze locatie aan het water en dichtbij belangrijke uitvalswegen. De ontwikkeling van HoogTij geeft een impuls aan de concurrentiekracht van het Noordzeekanaalgebied. 

HoogTij is een project van de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Noordzeekanaal, waarin de provincie Noord-Holland, de gemeente Zaanstad en het Havenbedrijf Amsterdam deelnemen.