Clicky


Viapass verhoogt per 1 januari de prijzen voor kilometerheffing in Wallonië

Viapass verhoogt per 1 januari de prijzen voor kilometerheffing in Wallonië
16-11-2017 16:37 | België | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Viapass heeft officieel de beslissing van de Raad van Bestuur van SOFICO om de tarieven van de kilomterheffing op het Waalse grondgebied te verhogen vanaf 1 januari 2018, bekendgemaakt.

In Brussel en Vlaanderen wordt de heffing ieder jaar automatisch geïndexeerd op 1 juli en dit op basis van de consumentenindex. Een analyse van de nieuwe tarieven in Wallonië laat echter zien dat er een lineaire verhoging van de tarieven van € 0,003/km zal plaatsvinden. Procentueel komt dit neer op een verhoging van 1,50 procent tot 4,05 procent, meldt UPTR donderdag. 

"Het is moeilijk om in zulke omstandigheden te spreken van een “indexatie”… Het is evenwel vreemd dat de minst vervuilende vrachtwagens (EURO V en VI) het zwaarst zullen lijden onder deze verhoging!", aldus een woordvoerder van UPTR.

Hieronder kunt u de nieuwe tarieven (zonder BTW), die voor een nog onbepaalde duur zullen gelden, van de kilometerheffing in Wallonië terugvinden. Voor de goede orde vindt u hieronder eveneens de tarieven die momenteel (voor de periode 01/07/2017 – 30/06/2018) gelden in Vlaanderen en Brussel. (klik op de afbeelding voor een meer leesbaar formaat)