Clicky


Badmintonner Erik Meijs om het leven gekomen bij ongeval met vrachtwagens in Duitsland [UPDATE]

Badmintonner Erik Meijs om het leven gekomen bij ongeval met vrachtwagens in Duitsland [UPDATE+foto's]
16-11-2017 23:08 | Ongevallen | auteur Redactie Transport Online | ANP

RATINGEN(D) - [update 23:06 uur] Badmintonner Erik Meijs is donderdagochtend zwaargewond geraakt door een verkeersongeluk op de Duitse A3. Meijs is donderdagavond alsnog aan zijn verwondingen overleden, meldt de Duitse Badmintonbond.

De Nederlands kampioen van 2016 reed kort voor 08:00 uur over de A3 in de richting van Oberhausen toen een vrachtwagen met volle snelheid inreed op een file. Bij het ongeval waren twee vrachtwagens en vijf personenauto's betrokken.

Bij het ongeval kwam nog één andere persoon om het leven, een ander is zwaargewond geraakt en acht personen raakten lichtgewond.

Meijs moest door brandweermannen uit zijn zwaar gehavende auto worden gehaald en is met een helikopter naar een ziekenhuis vervoerd. De speler van het Duitse 1. BC Beuel uit Bonn was op weg naar een training van zijn ploeg.

De A3 was urenlang afgesloten vanwege reddings- en bergingswerkzaamheden.

Meijs bekleedde de 75e positie op de wereldranglijst. Hij won dit jaar toernooien in Nieuw-Zeeland en Slovenië en kwam in het verleden uit op WK's en EK's. Hij speelde sinds 2013 voor 1. BC Beuel. In 2010 werd Meijs Nederlands kampioen en won hij de nationale beker met BC Duinwijck.

Meijs laat een vriendin en een nog ongeboren kindje achter, meldt een woordvoerder van zijn ploeg.