Clicky


Staking bij Amazon in Duitsland

Staking bij Amazon in Duitsland
24-11-2017 09:33 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/DPA/RTR

LEIPZIG - Werknemers van Amazon in Duitsland leggen vrijdag op Black Friday bij meerdere vestigingen het werk neer. Het webwinkelconcern levert vanuit Duitsland ook aan Nederlandse klanten. Of die daardoor langer op hun pakjes moeten wachten, is nog onduidelijk.

De stakingen volgen op een oproep van vakbond Verdi. Die voert al jaren strijd met Amazon voor hoger loon en betere arbeidsvoorwaarden voor het personeel in de distributiecentra, waarbij geregeld werd gestaakt. Amazon heeft zes grote centra in Duitsland en telt daar meer dan 12.000 werknemers. De staking loopt tot zaterdagavond.

Volgens Verdi hoort Amazon op een dag als Black Friday de werknemers juist in het zonnetje te zetten, gezien de enorme drukte die het begin van de inkoop voor het feestdagenseizoen met zich meebrengt.

Ook in Italië leggen werknemers van Amazon het werk neer. Het gaat om de vestiging van het bedrijf in Piacenza, het belangrijkste distributiepunt van de webwinkel in Italië. Het arbeidsconflict gaat hier onder meer over bonussen. Er werken ongeveer 1600 mensen bij het centrum in het noorden van Italië.