Clicky


Vijf leden criminele organisatie achter de tralies voor ladingdiefstal

Vijf leden criminele organisatie achter de tralies voor ladingdiefstal
01-12-2017 18:48 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

'S-HERTOGENBOSCH - Vijf mannen die woensdagavond zijn aangehouden op verdenking van het als crimineel samenwerkingsverband (csv) doen van ladingdiefstal, blijven 14 dagen vast. De rechter-commissaris in ’s-Hertogenbosch heeft zojuist hun bewaring bevolen.

Het gaat om vier Albanezen van 35, 36, 37 en 38 jaar en een Roemeen van 31 jaar oud.

Onderzoek

De Dienst Infra van de Landelijke Eenheid doet onder het gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie sinds 14 november onderzoek naar de groepering die vooral op beveiligde parkeerplaatsen ladingdiefstallen pleegde. Er werd zicht verkregen op een trekker met oplegger, waarvan het vermoeden bestond dat die bij eerdere ladingdiefstallen gebruikt was.

Loods met iPads en iPhones

De mannen zijn woensdagavond laat aangehouden in de omgeving van Fijnaart in Noord-Brabant. In een loods in die plaats die bij het csv in gebruik is, heeft de politie naast een grote hoeveelheid horloges, elektronische apparatuur en sigaretten tientallen dozen vol iPads en iPones met een waarde van ruim 273.000 euro aangetroffen en inbeslaggenomen. Ook is er beslaggelegd op twee trekkers, een oplegger en twee personenauto’s die bij het csv in gebruik waren.

Naast de loods is een woning in Schiedam doorzocht. Bij de verdachten werden jammers en portofoons aangetroffen.