Clicky


Rijkswaterstaat: Ga niet de weg op!

Rijkswaterstaat: Ga niet de weg op! [+foto's]
11-12-2017 11:50 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Gevaarlijke rij-omstandigheden op de weg en verwachte problemen op het spoor en op Schiphol. Opnieuw ondervindt ons land maandag overlast van sneeuw en gladheid. Het KNMI heeft waarschuwingscode oranje afgegeven.

Rijkswaterstaat waarschuwt voor zeer gevaarlijke rij-omstandigheden en roept weggebruikers op maandagmiddag en -avond niet de weg op te gaan als dat niet per se nodig is. Mensen die nu op hun werk of een andere bestemming zijn en naar huis willen, moeten de weersverwachting en verkeersinformatie goed in de gaten te houden.De NS roept reizigers op zo vroeg mogelijk naar huis te reizen. Het spoorbedrijf verwacht door de sneeuw veel problemen. ,,Hoe later mensen vertrekken, hoe groter de problemen naar verwachting zijn.''

Omstandigheden op de A67 bij Bladel maandagochtend rond 12:00 uur

De NS rijdt met minder treinen. Door een defecte trein bij Dronten zaten 125 passagiers maandagochtend zo'n anderhalf uur vast op het spoor. De stroomvoorziener op de trein was door het weer kapotgegaan.

Volgens het KNMI valt vandaag op veel plaatsen 5 tot 10 centimeter, vooral in een strook van Zeeland via het midden naar Overijssel. Komende nacht verlaat de sneeuw het oosten, maar blijft er kans op gladheid bestaan door sneeuwresten en bevriezing, aldus het weerinstituut.

In Zeeland, Noord-Brabant en Limburg is het plaatselijk al spiegelglad, waarschuwt de ANWB. Ook elders in het land is het soms glad door sneeuwresten.

KLM heeft 153 retourvluchten geschrapt. Ook andere luchtvaartmaatschappijen hebben volgens Schiphol diverse vluchten moeten cancelen. Vliegtuigpassagiers kunnen wegens de verwachte sneeuwval de hele dag te maken krijgen met vertragingen.

Verscheidene scholen in het land hebben besloten leerlingen maandag ijsvrij te geven.