Clicky


All Star Rally Team onthult nieuwe Mercedes-Benz Zetros

All Star Rally Team onthult nieuwe Mercedes-Benz Zetros [+video]
12-12-2017 10:35 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ZWOLLE - De Mercedes-Benz Zetros van Johan Elfrink is onthuld. Afgelopen vrijdagavond 8 december vonden, ondanks het winterse weer, meer dan 500 geïnteresseerden hun weg naar Wensink Mercedes-Benz Zwolle.

Voorafgaand aan de presentatie van Johan, werd de nieuwe Mercedes-Benz X-Klasse gepresenteerd. Vervolgens vertelde Marco Boere (Directeur Trucks Wensink Zwolle) over de diverse innovaties waar Mercedes-Benz op dit moment mee bezig is. Een mooie opwarming voor het daadwerkelijke hoogtepunt van de avond; de mega innovatieve Zetros van het All Star Rally Team.

De Mercedes-Benz Zetros

Na een terugblik op de Dakar historie van Johan en zijn team, was het moment dan eindelijk daar: de onthulling van het nieuwe Dakar wapen. Johan maakte iedereen eerst nog even lekker met een aantal interessante feitjes.

Zo beschikt de truck over ‘Body Impact Protection’ (BIP). Dit houdt in dat er onder de stoelen schokdempers gemonteerd zijn. Deze dempers absorberen bij een grote impact, zoals een crash, de energie waardoor de persoon zelf minder te lijden heeft. Ook is er gewerkt met alleen maar originele Mercedes-Benz onderdelen. Dit zorgt er voor dat alles functioneert zoals het ooit bedacht. Dit draagt ook weer bij aan extra veiligheid voor de inzittenden, bijvoorbeeld door de bekende veiligheidssystemen als ABS en ASR.

Na deze technische feiten werd het tijd voor de daadwerkelijke onthulling. De aanwezigen werden uitgenodigd om om de doekconstructie te komen staan waarachter de truck verstopt stond. Ook voor Johan was dit een bijzonder moment “want dat er alleen al zoveel mensen komen kijken naar iets waar we zo lang aan hebben gebouwd, dat is toch wel heel erg bijzonder“.

Er werd dan ook goed uitgepakt en naar het moment van onthulling toegewerkt. ‘Once upon a time in the west’ blies uit de speakers, terwijl alle genodigden zich om het doek heen positioneerden. De muziek zwengelde aan en werd vergezeld door de motor die werd gestart, gevolgd door nog wat extra gas, getoeter… en onder veel lichteffecten, rook en confetti viel het doek en was de Zetros daar!

Op 27 december reist het team af naar Monaco, waar de Zetros op 29/30 december zal worden gekeurd zodat er op 31 december gestart kan worden aan de Africa Eco Race.