Clicky


Miriam Maes nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen Havenbedrijf Rotterdam

Miriam Maes nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen Havenbedrijf Rotterdam
15-12-2017 11:22 | Haven Nieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Miriam Maes is benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van het Havenbedrijf Rotterdam. Dat heeft de Raad van Commissarissen besloten. Maes had al sinds 1 januari 2016 zitting in de Raad van Commissarissen.

Ze volgt Rutger van Slobbe op die sinds 2006 zitting had in de Raad van Commissarissen en sinds mei 2011 voorzitter van de Raad was. De derde termijn van Van Slobbe eindigt per 1 januari 2018. Commissarissen kunnen maximaal drie termijnen van vier jaar benoemd worden.

Miriam Maes: “Ik ben al twee jaar met veel betrokkenheid commissaris van het Havenbedrijf en zeer vereerd dat ik de komende jaren leiding mag geven aan de Raad. De haven bevindt zich in een zeer interessante periode in haar bestaan die de komende tijd veel veranderingen zal brengen voor het haven-industrieelcomplex. Ik hoop daar vanuit deze rol mijn bijdrage aan te kunnen leveren.”

Rutger van Slobbe: “Ik ben blij dat we met Miriam Maes een uitstekende voorzitter voor de Raad van Commissarissen hebben gevonden. Ik heb sinds 2016 heel graag met haar samengewerkt in de Raad, en ben ervan overtuigd dat zij deze belangrijke rol bij het Havenbedrijf op uitstekende wijze zal vervullen. Ik neem na de maximale drie termijnen als commissaris en voorzitter afscheid en kijk terug op een periode waarin het Havenbedrijf zich sterk en flexibel heeft getoond, met name in het licht van de grote veranderingen die zich aandienden en blijven aandienen.”

Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf: “Het Havenbedrijf is allereerst grote dank verschuldigd aan Rutger van Slobbe, die de afgelopen twaalf jaar zijn rol als commissaris en voorzitter van de Raad op uitstekende wijze heeft vervuld. We verwelkomen met Miriam Maes een nieuwe voorzitter die we kennen als een zeer kundig commissaris die veel, voor de haven zeer relevante, kennis koppelt aan een scherpe blik die een commissaris moet hebben. We wensen haar veel succes in deze nieuwe rol.”

Met de benoeming van Miriam Maes ontstaat er een vacature in de Raad van Commissarissen die binnen afzienbare termijn zal worden ingevuld.

Onderscheiding Van Slobbe

Rutger van Slobbe kreeg donderdag 14 december op de Dag van de Haven het Groot Anker van het Havenbedrijf Rotterdam uitgereikt. De hoogste onderscheiding van het Havenbedrijf werd pas vijf keer eerder uitgereikt.

Van Slobbe ontving de onderscheiding uit handen van Allard Castelein, CEO Havenbedrijf Rotterdam, als blijk van dank voor zijn grote bijdrage die hij in diverse functie in zijn lange carrière heeft geleverd aan de ontwikkeling van de Rotterdamse haven.