Clicky


Kerstfiles verwacht richting wintersport

Kerstfiles verwacht richting wintersport
18-12-2017 18:01 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - De sneeuwcondities in de Alpen zijn goed. Daarom gaat er de komende weken veel meer verkeer die kant op dan vorig jaar, verwacht de ANWB.

In Duitsland wordt het zaterdag en ook op tweede kerstdag druk op de routes naar de skigebieden, vooral in het zuiden van het land. Oostenrijk en Zwitserland kennen zaterdag de grootste drukte

Op de wegen naar de wintersportplaatsen in Frankrijk wordt het naast komende zaterdag ook de zaterdag erop (30 december) dringen geblazen. De piek ligt tussen 09.00 en 12.00 uur. Vooral op de laatste kilometers naar de Franse wintersportplaatsen loopt de reistijd flink op. Oponthoud door terugreizend verkeer verwacht de toeristenbond hier op zaterdag 30 december en 6 januari.

Bijna 2 miljoen Nederlanders gaan de komende twee weken met vakantie. Ongeveer de helft van hen brengt deze dagen in het buitenland door. Behalve de wintersport zijn ook een zonvakantie en een stedentrip populair.

Op de Nederlandse wegen verwacht de ANWB vrijdagmiddag bij het begin van de vakantieperiode geen drukke avondspits. Wel begint die wat vroeger.

In de kerstvakantie worden in ons land nauwelijks files verwacht. Als het druk wordt, is dat richting evenementen als Serious Request (Apeldoorn), de Winter Efteling en nieuwjaarsduiken.