Clicky


Duitse politie verrast vrachtwagenchauffeurs die Kerstmis op een parkeerplaats doorbrengen

Duitse politie verrast vrachtwagenchauffeurs die Kerstmis op een parkeerplaats doorbrengen [+foto's]
26-12-2017 12:06 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

OSTETAL(D) - Kerstmis is een tijd waarin iedereen thuis zou moeten zijn bij zijn of haar familie en vrienden. Helaas is dit niet voor elke vrachtwagenchauffeur mogelijk. Ook dit jaar staan er op een parkeerplaats langs de Duitse A1 vrachtwagens met chauffeurs die hun kerst doorbrengen op een Duitse parkeerplaats.

Politieagenten van het district Lüneberg zijn gisteren op eerste Kerstdag deze chauffeurs gaan verrassen. Enkele vrijwilligers deelden tassen met cadeau's en wat lekkers uit om zo hun verblijf een beetje te veraangenamen.

De tassen waren ter beschikking gesteld door de vereniging DocStop (een initiatief voor medische zorg onderweg) en enkele plaatselijke bedrijven die dit goede doel ondersteunen.

De verrassing was voor de chauffeurs groot toen de kerstman op hun deuren tikte. Een enkele chauffeur pinkte zelfs een traantje weg.

Naast chauffeurs uit Oost-Europa stonden er ook chauffeurs uit Frankrijk, Nederland en ook uit Duitsland.

De vereniging DocStop verrast al een paar jaar vrachtwagenchauffeurs met Kerstmis. Voor het tweede jaar ondersteunt de politie dit initiatief en zal dat ook volgend jaar weer doen hebben ze aangekondigd na deze succesvolle verrassingsactie.