Clicky


Adwin Hoondert met glimmende truck door de keuring

Adwin Hoondert met glimmende truck door de keuring
31-12-2017 10:24 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

MONACO - De nieuwe truck van Adwin Hoondert glimt van zichzelf al, maar voor de keuring voor de Africa Eco Race werd de DAF nog een keer extra goed gewassen, zodat ie er spic en span bij staat in het parc fermé in Monaco. Daar is vanochtend de podiumstart van de Africa Eco Race. Hoondert heeft er zin in.

“We zijn pas vrijdag aangekomen in Menton in Zuid-Frankrijk”, vertelt Adwin Hoondert. “Zaterdag hebben we nog wat laatste dingetjes gedaan voor de keuring en morgen gaan we op weg. Ideaal zo. Ik hou niet van dat geslenter een paar dagen voor een rally.”

Gas geven en meters maken, daarvoor is de Zeeuw naar de Africa Race gekomen. “Van wat ik heb gehoord en wat ik ervan kan zien, gaat dat helemaal goed komen”, verwacht hij. “Ik ben nog nooit in Afrika geweest, maar het lijkt erop dat we veel zand gaan krijgen en veel wedstrijdkilometers. Daar gaat het mij om. Niet al dat gedoe met verbindingskilometers. Het lijken heel uitdagende proeven te worden. Ik kijk er naar uit.”

Morgenochtend is eerst de podiumstart in Monaco en dan volgt nog de overtocht per boot naar Marokko. Daar is op 2 januari de eerste etappe – met een flink stuk verbinding en een korte wedstrijdproef. “Ik zal het allemaal wel zien. Ik heb geen idee wat ik me er precies bij voor moet stellen. Het wordt één groot avontuur.”

Rondkijkend in het parc fermé, waar de honderd wedstrijdvoertuigen, waaronder vijftien trucks, staan opgesteld, is Hoondert wel onder de indruk. “Er staat leuk spul bij. Dat belooft wel wat voor de wedstrijd. Over een klassering denk ik nu nog niet na. Laten we eerst maar eens gaan rijden. Na een paar dagen weten we meer over waar we ongeveer staan.”