Clicky


Maaltijdbezorgers Deliveroo staken

Maaltijdbezorgers Deliveroo staken
01-01-2018 18:57 | Binnenland | auteur ANP

HAARLEM - Een groep van ruim tachtig boze maaltijdbezorgers van Deliveroo heeft op nieuwjaarsavond het werk neergelegd. Tussen 17.00 en 20.00 uur bezorgen zij geen maaltijden aan huis in Amsterdam, Utrecht en Haarlem, maar bakken oliebollen op de Grote Markt in Haarlem. De bezorgers protesteren zo tegen de plannen van het bedrijf om alleen nog maar met zzp’ers te werken en niet meer met vaste contracten.

De actie vindt plaats op een van de drukste dagen voor bezorgdiensten. Thuisbezorgd.nl verwacht dat maandagavond 50 procent meer maaltijden worden besteld dan op een normale dag. Die organisatie zet dan ook extra bezorgers in en meer mankracht bij de klantenservice.

Vakbond FNV Jong steunt de actie van de maaltijdbezorgers van Deliveroo. De vakbond vindt dat de bezorgers recht hebben op een arbeidsovereenkomst en wil dat de plannen om alleen nog zzp’ers in te zetten worden ingetrokken. "De maat is vol en dat hebben ze vandaag kunnen merken: in Amsterdam, Haarlem en Utrecht ligt Deliveroo plat", zegt bestuurder Frederique Zebeda van FNV Jong.

Ook restauranthouders zijn volgens de bond niet te spreken over de manier waarop de bezorgdienst met zijn personeel omgaat. "De zzp-constructie van Deliveroo raakt ons en de kwaliteit die wij kunnen leveren aan onze klanten", zegt een Haarlemse restauranthouder.