Clicky


Hoondert maakt kennis met Marokkaanse stenen

Hoondert maakt kennis met Marokkaanse stenen
02-01-2018 18:45 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

NADOR - De eerste kennismaking van Adwin Hoondert met Afrika is nogal wisselend verlopen. In de eerste etappe van de Africa Eco Race kreeg de Zeeuws/Brabantse équipe te maken met de vele stenen op de piste, maar ook met stenen die naar de trucks werden gegooid. Dat kostte een voorruit en een lamp.

Dat er in het noordelijke deel van Marokko met stenen wordt gegooid, is niet nieuw. Dat gebeurde ook al toen de Dakar Rally er nog reed. “Het was ons ook wel verteld, maar als het dan ineens echt gebeurt, is het wel even schrikken”, vertelt navigator Jac Gillis.

“We kregen er eentje vol op de voorruit. Daar zit nu een enorme ster in, maar gelukkig is het daar bij gebleven. En een van de lampen werd geraakt. Die moet ook vervangen worden.”

Het was de enige dissonant in de verder prima verlopen eerste kennismaking van Adwin Hoondert met Afrika. “Hij zit met een grote grijns naast me”, meldt Gillis. “De proef was een beetje baja-achtig: harde paden, veel stof, veel stenen, vooral aan de zijkanten en soms een grote midden op het pad. Qua navigatie zaten er een paar trucjes in, met veel notes op een korte afstand. Twee keer moesten we even zoeken, maar ik weet nu waar ik op moet letten.”

Dat zoeken kostte een paar minuutjes, waardoor Hoondert als zesde truck in het klassement van de eerste etappe kwam te staan en de achttiende tijd algemeen noteerde. Hoondert had 1.14,54 nodig voor de 92 kilometer lange proef van Nador naar Dar Kaoura. “Dik drie minuten achter Jan van de Laar; dat is precies de tijd die we verloren zijn met zoeken”, constateert Gillis. "Dat maken we morgen wel goed."