Clicky


CNV kondigt vervolgacties buschauffeurs aan

CNV kondigt vervolgacties buschauffeurs aan
04-01-2018 12:27 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

UTRECHT - [Update] Vakbond CNV is zeer te spreken over de actiebereidheid van de stakende buschauffeurs en machinisten. Volgens de bond worden er al vervolgacties voorbereid voor het geval dat de werkgevers hun personeel niet tegemoetkomen.

"De actiebereidheid is enorm”, aldus CNV-onderhandelaar Sanne van der Meulen. "Dit gaat echt ergens over: de mensen willen dat er naar hen wordt geluisterd. Ze willen concrete afspraken over de werkdruk en sociale roosters.”

De staking duurt tot donderdagavond 23.00 uur. "Maar als de werkgevers denken dat het hiermee klaar is, hebben ze het mis’’, vervolgt Van der Meulen. "We bereiden al vervolgacties voor. Vanaf 16 januari zullen die de vorm krijgen van regionale estafetteacties. Maar we hopen dat de werkgevers zich op tijd realiseren dat het ernst is.”

"In het hele land ligt het streekbusvervoer plat.'' zei een woordvoerster van vakbond FNV. "Het aantal deelnemers dat meedoet aan de staking is ruim voldoende om de bussen niet uit te laten rijden.'' Volgens de FNV hebben de werkgevers tot 15 januari de tijd om inhoudelijk op de eisen in te gaan.

De werkgevers in het streekvervoer lieten in een reactie weten "dolgraag’’ in gesprek te gaan met de vakbonden. "Wij nodigen de bonden dan ook van harte uit om goede afspraken te maken over de thema’s werkdruk, vergrijzing, scholing en de loonparagraaf. We zien ruim voldoende aanknopingspunten om hierover met elkaar in gesprek te gaan.’’ aldus Fred Kagie, voorzitter van de brancheorganisatie Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV).