Clicky


Beneparts & Wijlhuizen bundelen na overname krachten

Beneparts & Wijlhuizen bundelen na overname krachten
22-01-2018 13:20 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ARNHEM - De Nederlandse Rosebud Holding heeft Beneparts overgenomen. Hierdoor zal het een zusterbedrijf worden van de Nederlandse verdeler van onderdelen Wijlhuizen. Het personeel werd afgelopen dinsdag 16 januari ingelicht. De naam, locatie en personele bezetting blijven onveranderd.

Wijlhuizen telt bijna 150 personeelsleden en heeft 40 miljoen euro omzet. Het bedrijf werd in 1952 opgericht. Tijdens de voorbije 65 jaar groeide Wijlhuizen tot marktleider in het leveren van onderdelen voor trucks en trailers, werkplaatsbenodigdheden en gereedschappen. De overname biedt beide partijen veel toegevoegde waarde.

Stefan Govers, zaakvoerder Beneparts legt uit: "We zullen het gamma direct dit jaar kunnen uitbreiden met de trailerbouwdelen dat Wijlhuizen al voert. Ook de digitale Wijlhuizen Connects catalogus en bestelomgeving zullen we gaan omarmen, misschien al eind dit jaar."

De komende tijd zal er in nauwe samenwerking gekeken worden waar de sterke kanten van beide bedrijven elkaar kunnen verrijken. Daarvoor bracht op 17 en 18 januari eerst het volledige personeel van Beneparts een bezoek aan het hoofdkantoor van Wijlhuizen in Arnhem. Later zal dan ook het personeel van Wijlhuizen naar Beneparts in Turnhout gaan. Richting 100 miljoen De overname brengt de gezamenlijke omzet een flink stuk in de richting van de honderd miljoen die in het vijfjarenplan van de holding omschreven staat.

Jim Bronkhorst, directeur van alle werkmaatschappijen, waaronder Wijlhuizen en dus nu ook Beneparts, motiveert de beweegredenen: "Wil je de komende jaren kunnen blijven meedoen dan is schaalgrootte onontbeerlijk. Met honderd miljoen euro omzet zit je Europees gezien in de middenmoot en kun je je prima handhaven. Voor de kleineren wordt het een stuk lastiger."

Wijlhuizen is, net als Beneparts lid van Group Auto en de groothandelsformule G-truck. De culturen liggen daarmee dicht bij elkaar en de teams kennen elkaar daardoor goed.