Clicky


Doden bij aanslag op Colombiaans politiebureau

Doden bij aanslag op Colombiaans politiebureau
27-01-2018 20:16 | Buitenland | auteur ANP

BARRANQUILLA - Bij een bomaanslag op een politiepost in Barranquilla, een havenstad in het noorden van Colombia, zijn vijf agenten om het leven gekomen en 42 gewonden gevallen. De daders brachten het explosief vermoedelijk van afstand tot ontploffing tijdens de wisseling van de wacht op het bureau.

De aanval in de vroege zaterdagochtend (lokale tijd) was gericht op politieagenten op het moment dat ze werden gebriefd over hun dagtaken. De politie noemt de aanslag een "barbaarse daad".

De autoriteiten hebben een beloning van omgerekend een kleine 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de daders.

Er is inmiddels een verdachte aangehouden die de bom zou hebben geplaatst en tot ontploffing zou hebben gebracht. Mogelijk was de explosie een afleidingsmanoeuvre. Vrijwel tezelfdertijd werd in de stad een overval gepleegd op een geldtransport.

De Colombiaanse president Juan Manuel Santos veroordeelde de laffe aanslag op Twitter. "We zullen niet rusten voordat we de daders te pakken hebben''.

Burgemeester Alejandro Char sprak het vermoeden uit dat een drugsbende verantwoordelijk is voor de aanslag. De politie is de afgelopen weken hard opgetreden tegen criminele groeperingen.