Clicky


Meer intercity's tussen Amsterdam en Rotterdam

Meer intercity's tussen Amsterdam en Rotterdam
02-02-2018 09:54 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - De NS wil een vijfde intercity per uur laten rijden tussen Amsterdam en Rotterdam. Dat staat in plannen voor de dienstregeling 2019. Ook wordt gekeken naar een derde dagelijkse trein naar Londen.

Op dit moment rijden er vier Intercity’s Direct per uur over de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Rotterdam. Vanaf 9 april rijdt een van die treinen door naar Brussel. Het plan is om in de dienstregeling voor 2019 vier Intercity’s Direct tussen Amsterdam en Rotterdam te laten rijden, plus een snelle Intercity Brussel, waarmee in totaal vijf intercity’s per uur over de hogesnelheidslijn gaan rijden.

De NS praat daarnaast met Eurostar over een derde dagelijkse trein naar Londen. In de eerste helft van dit jaar moeten er twee treinen van Amsterdam naar de Britse hoofdstad gaan. Als die rijden, wordt besloten of er inderdaad een derde bijkomt. Die derde trein moet er extra snel over doen, ongeveer drieënhalf uur in plaats van vier. Om dat voor elkaar te krijgen, mogen reizigers alleen in- en niet uitstappen op Rotterdam Centraal en Brussel Zuid. Daardoor kunnen de beveiligingsmaatregelen in Brussel sneller worden uitgevoerd.

De NS geeft verder aan de dienstregeling tussen Utrecht, Gouda, Zoetermeer en Den Haag te verbeteren. Zo stopt op het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer straks vier keer per uur de Sprinter tussen Den Haag en Gouda. De reistijd met de Sprinter tussen Gouda en Utrecht Centraal wordt daarnaast met acht tot negen minuten verkort en op station Gouda komen er betere overstapmogelijkheden. Ook worden de Intercity’s tussen Gouda en Utrecht Centraal beter over het uur verspreid, waardoor de wachttijd, die nu nog een kwartier kan bedragen, nooit langer wordt dan tien minuten.