Clicky


Cars & Cargo neemt 55 Krone Profi-Liners in bedrijf

Cars & Cargo neemt 55 Krone Profi-Liners in bedrijf
02-02-2018 09:55 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

BREDA - Het in transporten op Frankrijk gespecialiseerde Cars & Cargo is een snel groeiend bedrijf. In 2017 groeide het bedrijf met twintig eenheden van 140 naar 160 trekkende eenheden. De groei en de efficiënte inzet van het wagenpark maken dat Cars & Cargo onlangs bij Krone 55 Profi Liner schuifzeiltrailers heeft aangeschaft. De nieuwe trailers zijn voorzien van assen met schijfremmen en staan op Easy Rider banden, het huismerk van Krone.

Cars & Cargo is voortgekomen uit een bedrijf dat in 2006 begon met het repatriëren van gestrande ANWB-leden uit Frankrijk. "Maar het materieel stond bij wijze van spreken negen maanden per jaar stil, drie maanden per jaar was het volop in beweging. We bedachten toen dat een intensieve dienst voor het bedrijfsleven op Frankrijk een uitkomst zou kunnen zijn. Inmiddels behoren we tot de grootste transport bedrijven in de Benelux die dit werk doen", leggen Nick Valckx en Bob Snijder, directeuren van Cars & Cargo uit.

Het streven van Cars & Cargo is om de trailers zoveel mogelijk te laten rijden. Dat betekent dat zij alleen kiest voor de hoogste kwaliteit van componenten en services, om betrouwbaarheid te waarborgen. "Om die reden kiezen we onder andere voor trailers van Krone. We hebben op alle materieel een onderhoudscontract afgesloten en we zorgen dat eersteklas bedrijven onze spullen onderhouden en servicen", aldus Valckx.

De gegroeide omvang van Cars & Cargo heeft volgens Valckx als voordeel dat het bedrijf de vloot flexibeler in kan zetten. "Dat komt de dienstverlening aan met name grotere klanten ten goede. We hebben voor het onderhoud duidelijke afspraken met onze partners. Het gevolg is dat wij onze klanten niet teleur hoeven te stellen."

Het trailerpark van Cars & Cargo komt met de nieuwe uitbreiding op 169 getrokken eenheden en op 160 trekkende eenheden op het vervoer Benelux-Frankrijk en vice versa. Voor het auto transport beschikt Cars&Cargo over 38 eenheden, bestaande uit enkel 8-laders. De trekkende eenheden worden ingehuurd op vaste contractuele basis. Het kenmerk is dat deze trekkers voorzien zijn van een grote brandstoftank en dat ze relatief jong zijn om te voldoen aan geldende milieu-eisen en daaruit voortvloeiende toltarieven.

Valckx legt uit dat hij grote waarde hecht aan de relatie met zijn leveranciers. "Flexibiliteit betekent ook dat je kunt terugvallen op een leverancier die je een korte levertijd garandeert. Dit was voor ons een reden om wederom voor Krone te kiezen."