Clicky


Nieuwe DAF LF voor A. Kentie & Zn.

Nieuwe DAF LF voor A. Kentie & Zn.
19-02-2018 16:34 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

'S-HERTOGENBOSCH - The new DAF LF krijgt de handen op elkaar, afgaande op de ervaringen van de eerste gebruikers. Een daarvan is A. Kentie & Zn. in ’s-Hertogenbosch, specialist in internationale koersdiensten en sneltransporten. De onlangs aangeschafte nieuwe LF 260 FA 16-tonner Pure Excellence overtuigt met zijn wendbaarheid, het overzicht vanuit de cabine, de fijn schakelende geautomatiseerde transmissie en het rijcomfort. De truck is geleverd door Van Hooft bedrijfswagens in ’s-Hertogenbosch.

"Hij vervangt een LF waarmee wij tien jaar hebben gereden", zegt Arie Kentie. "Die had 550.000 kilometer op de teller. We hebben er naar volle tevredenheid mee gereden. De nieuwe LF 260 is nog wendbaarder. Dat merk je in de binnenstad – en daar komen we vaak – heel goed. Ook is de cabine overzichtelijker. In een oogopslag zie je wat er om je heen op de weg gebeurt. Er zitten prima buitenspiegels op."

Arie Kentie, mede-eigenaar van het bedrijf, rijdt dagelijks met de LF. Verder beschikt het bedrijf over een DAF CF en vier lichte bedrijfswagens onder de 3,5 ton GVW. "DAF rijden we eigenlijk al dertig jaar. Ook omdat de service van de dealer zo goed is. We kunnen echt op ze rekenen en dat is voor ons belangrijk. Met koeriersdiensten en sneltransport staan we immers 24/7 klaar voor onze opdrachtgevers."

Zuiniger rijden

Kentie prijst de nieuwe technologie. "Zoals Lane Departure Warning en Adaptive Cruise Control. In het begin voelde het echt als een ontdekkingstocht. Het systeem dat je tips geeft voor zuiniger rijden (Driver Performance Assistant – red.), vind ik geweldig. Ik ben echt zuiniger gaan rijden. Het verbruik lijkt sowieso lager uit te pakken dan met de vorige LF, al is de periode nog te kort om aan te geven hoeveel minder. Ik denk dat de door DAF geclaimde zes procent haalbaar is."

Geïnvesteerd in comfort

Kentie heeft flink geïnvesteerd in comfort in de nieuwe DAF LF 260. De auto is geleverd met een semi-slaapcabine, omdat er ook lange ritten worden gemaakt. ‘Soms naar Oostenrijk en dan moet ik onderweg kunnen rusten. Verder heb ik gekozen voor luchtvering, airco, een standkachel, een luxe stoel met armleuning, een met leder bekleed stuurwiel en een fraaie spoilerset. De gesloten aluminium laadbak is voorzien van een laadklep. De LF is dus van behoorlijk wat gemakken voorzien.’

‘Klanten vinden hem mooi’

Daarbij valt het Kentie op dat het in de cabine beduidend stiller is dan in de vorige LF. "Een automaat had ik ook in die auto, maar de nieuwe AS Tronic schakelt iets sneller en vooral geleidelijker. Mijn ervaring is dat dat soepeler gaat. En erg leuk: de reacties die ik van klanten krijg. Ze vinden hem mooi. Ze komen kijken en willen erin zitten. Tsja, dat geeft toch wel aan dat DAF een fraai product heeft gemaakt."