Clicky


Tot 15 jaar cel in martelzaak Sommelsdijk

Tot 15 jaar cel in martelzaak Sommelsdijk
23-02-2018 13:50 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - De zes verdachten van een omvangrijke misbruik- en mishandelingszaak in Sommelsdijk zijn door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot lange celstraffen. De twee hoofdverdachten Lionel van G. en Jaap S. zijn veroordeeld tot vijftien jaar cel. De andere vier kregen tot zes jaar cel.

De slachtoffers werden door het zestal met extreem geweld mishandeld en vernederd. Zo zouden de verdachten met een airsoftgeweer met rubberen kogels geschoten hebben en onder meer haar in brand hebben gestoken. Ook zou een slachtoffer zijn verkracht met voorwerpen.

Het geweld voltrok zich in een periode van enkele weken en begonnen in juli 2016. De martelingen en verkrachtingen vonden plaats in het ouderlijk huis van een van de slachtoffers, een zwakbegaafde twintiger met een autistisch stoornis, en van een van de verdachten.

De zaak kwam aan het licht toen een van de slachtoffers uiteindelijk met zijn verhaal naar de politie stapte. Daarna werd ook duidelijk dat er sprake was van nog een derde slachtoffer.

Binnen de groep verdachten komen traumatische jeugdervaringen, drank- en drugsgebruik veeldvuldig voor. De meeste verdachten hebben een lager IQ dan gemiddeld. Het Openbaar Ministerie had celstraffen tot zestien jaar geëist.