Clicky


Winters weer zorgt voor overlast in Europa

Winters weer zorgt voor overlast in Europa
26-02-2018 11:41 | Weer en Verkeer | auteur ANP/DPA/RTR

WARSCHAU - Het winterse weer zorgt in grote delen van Europa voor overlast. In Polen zijn sinds vrijdag acht mensen doodgevroren door de vrieskou, melden de Poolse autoriteiten.

In het weekend daalden de temperaturen in grote delen van Polen tot - 20 graden Celsius. In totaal zijn er in het land 48 mensen door de kou overleden sinds afgelopen november.

In het noorden van Griekenland zorgt de sneeuwval voor overlast op wegen. Volgens de Griekse staatsradio zijn veel wegen daar alleen met sneeuwkettingen bereikbaar. Op zondagavond werden talrijke vluchten naar het Griekse Thessaloniki geannuleerd. Dat terwijl er in het zuiden van het land lenteachtige temperaturen worden gemeten.

Rome

Ook Italië kampt met winterweer. In Rome is de zwaarste sneeuwval in zes jaar gemeten. De burgemeester besloot uit voorzorg openbare scholen te sluiten. Het weer zorgt ook voor vertragingen en annuleringen van vluchten. Het leger is ingezet om wegen vrij te maken. Sneeuw in Noord-Italië is niet ongebruikelijk, maar in het zuiden van het land en aan de kust sneeuwt het zelden.

Delen van Duitsland en Frankrijk hebben ook te maken met ijzige temperaturen en sneeuwval, melden lokale media. Daar zorgt het weer voor zover bekend niet voor hevige overlast.

In het Verenigd Koninkrijk bereiden de autoriteiten zich voor op het winterse weer. Daar zijn volgens lokale media weerwaarschuwingen afgegeven voor grote delen van het land en staat het leger paraat om te helpen bij noodsituaties.