Clicky


Vier opleggers aan de ketting in Duitsland tijdens controle

Vier opleggers aan de ketting in Duitsland tijdens controle [+foto's]
01-03-2018 13:48 | Controles | auteur Redactie [FE]

BAD HERSFELD/KIRCHHEIM - Begin deze week heeft de Duitse politie vier opleggers uit het verkeer gehaald waarmee iets mis was. de opleggers vielen de agenten direct op vanwege hun uiterlijk.

Twee Poolse opleggers die in konvooi reden werden beiden geïnspecteerd. In de beider opleggers waren meubels geladen volgens het 'Tetrist' principe in de ondermaatse trailers. Een ladingzekering was geen sprake van. Volgens de chauffeurs mochten ze de meubels niet vastzetten uit angst om ze te beschadigen.

Een Bulgaarse oplegger die eveneens uit het verkeer gehaald werd bleek ook een hit. De sterke geur die uit de oplegegr kwam beloofde niet veel goeds. De lading die werd aangemerkt als afvaltransport bestond uit 84 kubussen geperst aluminium, voornamelijk bierblikjes. Ook hier was weer sprake van gebrekkige ladingzekering. Alle spanbanden zaten los, meldt de politie.

De kroon op de controle was volgens de politie een Poolse oplegger die bijna 23 ton vlak staal vervoerde dat hij had vastgezet met zes spanbanden. Het gewicht van de lading omgerekend waren hier minstens 200 spanbanden nodig om de lading veilig te vervoeren in deze oplegger. Dat was gewoon niet haalbaar.

Alle vier de opleggers mochten niet meer verder rijden. In totaal werd voor 12.400 aan boetes uitgeschreven. Daarnaast zijn onderzoeken inzake een economisch delict gestart.