Clicky


Kandidaat FVD: 'dommer door homorechten'

Kandidaat FVD: 'dommer door homorechten'
02-03-2018 20:38 | Politiek & Verkiezingen | auteur AMP

AMSTERDAM - De nummer twee op de Amsterdamse lijst van Forum voor Democratie (FVD) Yernaz Ramautarsing heeft in een discussiegroep via Whatsapp een betoog gesteund dat homorechten de samenleving dommer hebben gemaakt, meldt De Telegraaf. "Dat is gebaseerd op de notie dat homo’s relatief hoger IQ hebben en op moment dat zij zich niet voortplanten de hele samenleving daar dus"dommer van wordt.” Geen haat gewoon feiten'', citeert de krant een appbericht van Ramautarsing in de groep.

D66-leider Alexander Pechtold twittert in een reactie aan FVD-leider Thierry Baudet: "Misschien is aangifte doen in dit geval kansrijker". Baudet deed eerder aangifte tegen minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66). Volgens Baudet beschuldigde Ollongren hem in een lezing van het betrekken van ras in het politieke debat. Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels laten weten geen reden te zien Ollongren te vervolgen.

De Telegraaf heeft een deel van de gespreksgeschiedenis van de groep, die het grootste deel van de tijd 'polariserende politici' zou worden genoemd en waarin met linkse en rechtse jongeren fel zou worden gediscussieerd, en screenshots van andere delen in handen. Ook zou Ramautarsing, die ooit in een interview de omstreden uitspraak deed dat Nederlanders met een donkere huidskleur minder intelligent zijn dan andere rassen, laten blijken dat hij vindt dat het blanke ras meer aan zelfbehoud moet doen.

Over blanke mensen die zijn stellingen over zelfbehoud niet onderschrijven, stelt Ramautarsing zelden een ras te hebben meegemaakt met zoveel zelfhaat en weinig behoefte tot zelfbehoud. "White people crazy'', voegt hij daar aan toe. Later voegt hij daar volgens de krant wel aan toe zelf het resultaat van raciale menging te zijn en niet tegen diversiteit te zijn.

Als Ramautarsing krijgt voorgelegd dat zijn leider Baudet in het verleden zou hebben gezegd in een hoofdzakelijk blank land of wereld te willen leven, geeft hij aan dat gezien de dreigingen uit niet-blanke landen best te snappen. Ook schrijft hij: "Blanke immigranten zorgen doorgaans voor minder problematiek, kosten de staat minder.''