Clicky


Denemarken: Niet langer dan 25 uur parkeren op openbare rustplaatsen langs snelweg

Denemarken: Niet langer dan 25 uur parkeren op openbare rustplaatsen langs snelweg
05-03-2018 09:42 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

KOPENHAGEN - In Denemarken is het vanaf 1 juli 2018 niet langer toegestaan voor vrachtwagenchauffeurs om langer dan 25 uur te parkeren op een openbare parkeerplaats langs de snelwegen. Daarnaast zullen de boetes voor langer parkeren en het illegaal parkeren op op- en afritten langs de snelweg drastisch verhoogd worden. Dat heeft de Deense regering vorige week bekendgemaakt.

Het invoeren van deze maatregel heeft tot doel om de kampeerachtige omstandigheden langs de Deense wegen te voorkomen, zegt de Deense minister van Transport Ole Birk Olesen.

De boete voor het langparkeren wordt verhoogd van 68 euro naar 268 euro. De boete voor het illegaal parkeren op op- en afritten wordt verhoogd van 134 euro naar 402 euro.De handhaving op het langparkeren en het illegaal parkeren zal in handen liggen van de politie.

Het verbod op langparkeren zal naar verwachting van kracht worden op 1 juli 2018. Voor de boeteverhogingen is een wetswijziging nodig waardoor de verhogingen naar verwachting pas vanaf 1 januari 2019 van kracht zal worden.