Clicky


Boetes voor vrachtwagenchauffeurs en werkgevers tijdens Duitse TISPOL Controleweek

Boetes voor vrachtwagenchauffeurs en werkgevers tijdens Duitse TISPOL Controleweek
05-03-2018 18:43 | Controles | auteur Redactie [FE]

OBERHAUSEN - De politie heeft in het kader van TISPOL Truck en Bus Controleweek vorige week elke dag het vrachtverkeer gecontroleerd.

Maandag trof de politie tijdens de controle een Duitse chauffeur die in totaal 19 schendingen van de rij- en rusttijd had begaan. Dat betekende een boete van 1.400 euro voor de chauffeur en nog eens 4.200 euro voor zijn werkgever.

Dinsdag werd een vrachtwagen die dertien procent overbeladen was uit het verkeer gehaald. Hij kon een boete van 235 euro afrekenen en ontvangt een punt op zijn rijbewijs.

Woensdag werd een 43-jarige Duitse chauffeur betrapt op het feit dat hij al twintig dagen zonder geldige chauffeurskaart had gereden. Dat kostte hem 20 keer 50 euro in totaal 1.000 euro.

Op dezelfde dag werd een 58-jarige Spanjaard betrapt die 240 euro kon afrekenen vanwege schendingen van de rij- en rusttijd.

Donderdag had een Duitse chauffeur zijn weekendrustperiode ingekort tot 35 uur. Hier kon hij 270 euro voor afrekenen. Zijn werkgever kreeg een boete van 810 euro.

Ook een 39-jarige Macedoniër met een autotransporter had de dagelijkse rijtijd overschreden donderdag en twee grote overtredingen begaan van de wekelijkse rijtijd. Boete voor de chauffeur 250 euro en voor zijn werkgever 750 euro.

Vrijdag had een Duitse chauffeur de tweewekelijkse rijtijd (maximaal 90 uur) verlengd tot 98 uur. Voor de chauffeur betekende dat een boete van 210 euro, voor zijn werkgever 630 euro boete.

Naast bovenstaande overtredingen werden er ook boetes voor slechte of ontbrekende ladingzekering geschreven.