Clicky


Vijftien nieuwe Scania's voor Koeltransport Aalsmeer

Vijftien nieuwe Scania's voor Koeltransport Aalsmeer
08-03-2018 13:42 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

BEMMEL - Koeltransport Aalsmeer uit het Betuwse Bemmel nam afgelopen week vijftien nieuwe Scania trekkers in gebruik. De New Generation Scania S450 met hoog dak en de uiterst zuinige 450 pk SCR-only motor kregen een rijk uitrustingsniveau voor optimale veiligheid en comfort.

“Deze auto’s gaan in een heel strak schema tot 190.000 kilometer per jaar rijden”, geeft bedrijfsleider David Mulder toelichting op de investering. “Dat lukt alleen met een heel gemotiveerde ploeg mensen. Die motivatie vinden de mannen zeker ook in betrouwbaar en mooi materieel. En zo slaat alles weer terug op de truck. Deze Scania’s maken voor ons de cirkel rond.”

Koeltransport Aalsmeer bedient vanuit Bemmel (Over Betuwe) dagelijks de Duitse Retail met verse bloemen en planten. “De onderneming is zeven jaar terug gestart in Aalsmeer. Daar komt het merendeel van de bloemen en planten vandaan. Later is de onderneming verhuisd naar Bemmel. Logistiek gezien ligt Bemmel beter ten opzichte van Duitsland. Daarin zit een deel van onze kracht", aldus Mulder.

De vijftien nieuwe voertuigen zijn niet de eerste Scania’s die Koeltransport Aalsmeer in gebruik neemt. “We zijn zeer tevreden over de goede en vooral flexibele service die de Scania-dealer in Arnhem levert. Dat is zeker medebepalend bij onze keuze. Maar we rijden ook Scania vanwege het brandstofverbruik. We hebben nu gekozen voor alleen nog maar 450 pk SCR-only motoren. In een vorige batch hadden we zowel 450 als 410 pk auto’s. Die Scania’s bewezen dat we daarmee qua verbruik een enorme stap voorwaarts konden maken. Een bewezen goed verbruik helpt natuurlijk als je weer nieuwe voertuigen moet kopen. En ik heb begrepen dat de huidige versie van de 450 SCR-only wéér zuiniger is dan zijn voorganger. 450 pk is mogelijk meer dan genoeg voor de opgaande ritten met bloemen en planten. Maar geeft wel het juiste comfort voor onze chauffeur. Tevens laden we met enige regelmaat “best zwaar” terug, dan is het vermogen zeker op zijn plaats. Je moet niet vergeten dat een complete koelcombinatie leeg al richting 18 ton gaat.”

De vijftien S450 trekkers zijn de eerste New Generation Scania’s die Koeltransport Aalsmeer koopt. “Ik vind het echt een dijk van een auto met zijn vlakke vloer. En om onze chauffeurs een plezier te doen, hebben we de voertuigen bijna fullspec laten afleveren. Voor de efficiency hebben we de vrijloopretarder als extra optie gekozen. Temeer daar de chauffeur dan ook meteen over ACC beschikt en veilig rijden begint toch met voldoende afstand. Verder hebben we gekozen voor het lederpakket, LED-verlichting, een premium stoel en de premium multimedia installatie met een mooi zeven inch scherm. Als extraatje kozen we voor de nieuwe geïntegreerde standkoeling. En deze auto’s hebben als eerste in onze vloot de nieuwe automatische elektronische handrem. De LED verlichte naamplaat op auto maakt het af.”

Dankzij een uitgekiend systeem maakt Koeltransport Aalsmeer optimaal gebruik van de voertuigen. “Ze komen op een 190.000 km per jaar uit. We houden ze dan ook maar 40 maanden dus eigenlijk kopen we alleen kilometers. Het betekent wel dat er over iets meer dan drie jaar hier waarschijnlijk weer nieuwe Scania’s staan. Volgens mij zijn er vervelender dingen in het leven.”

Foto’s: Wolf Fotografie