Clicky


Renault Trucks T High Edition voor Schoonhoven Transport

Renault Trucks T High Edition voor Schoonhoven Transport
29-03-2018 11:35 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

OOSTERWOLDE - Schoonhoven Transport BV in Oosterwolde (Gld.) breidde haar wagenpark onlangs uit met een Renault Trucks T High Edition 4x2 trekker. Directeur-eigenaar Jarno Schoonhoven raakte tijdens een uitgebreide demoperiode overtuigd van de kwaliteiten van de Renault-truck.

Om het maximale brutogewicht van 50 ton binnen Nederland volledig te kunnen benutten, heeft Schoonhoven de Renault Trucks T laten uitrusten met een 9-tons vooras en schuifschotel.

“Bij binnenlands tanktransport van vloeibare meststoffen zetten we de schotel naar voren om het gewicht van de beladen tankoplegger optimaal over de beide assen te verdelen”, legt directeur-eigenaar Jarno Schoonhoven uit.

Daarnaast wordt het voertuig met een walking-floortrailer ingezet voor de export van vaste meststoffen en losgestorte agrarische bulkgoederen. Buiten het mestseizoen rijdt Schoonhoven tevens bouwgerelateerde transporten met vlakke trailers.

Voor de buitenlandse ritten is een extra dieseltank gemonteerd zodat er onderweg niet getankt hoeft te worden. “Verder is de truck praktisch af-fabriek; de T High Edition is een zeer complete variant, ook qua veiligheidssystemen. Het is een goed stuk gereedschap dat alles in zich heeft wat je van een truck verwacht”, aldus Jarno Schoonhoven.

Memorabel moment

De aflevering bij Schoonhoven Transport was een memorabel moment: de eerste Renault Trucks T voor het transportbedrijf is tevens de laatste truck die is verkocht door Eddy van der Waerdt. De Renault Trucks-verkoper overleed vorig jaar na een kort ziekbed. Uit zijn naam overhandigde zijn vrouw de sleutels van zijn laatst verkochte truck aan de nieuwe eigenaar.

“Eddy van de Waerdt en ik hadden al jarenlang een zeer goede relatie vanuit een vorig dienstverband”, vertelt Jarno Schoonhoven. “Toen hij langskwam met het nieuwe type Renault Trucks T, was ik aangenaam verrast. Opvallende pluspunten vind ik het comfort van de stoelen, het zicht rondom en vooral de vele opbergmogelijkheden en aflegvakken, zowel binnen als buiten de truck. Vooral voor internationaal transport is het belangrijk dat een chauffeur zijn spullen op een overzichtelijke, veilige manier kan opbergen.”