Clicky


Een derde van alle gecontroleerde vrachtwagenchauffeurs op Duitse A44 mogen niet verder rijden

Een derde van alle gecontroleerde vrachtwagenchauffeurs op Duitse A44 mogen niet verder rijden [+foto's]
30-03-2018 10:32 | Controles | auteur Redactie [FE]

DORTMUND - De Duitse politie heeft de afgelopen week vier nachten lang controles gehouden op het vrachtverkeer op de A44. Niet ten onrechte zo blijkt uit de resultaten. Een derde van alle gecontroleerde transporten werd de verdere rit verboden. En zelfs eerder gecontroleerde chauffeurs bleken niet veel te leren van de controles.

Een greep uit de geconstateerde overtredingen; Een 62-jarige Duitse chauffeur vervoerde gevaarlijke stoffen die niet goed gezekerd waren. Hij mocht zijn reis niet voortzetten.

Een Pools zwaar transport was onderweg met 20 ton vracht maar zonder de vereiste vergunningen. Zijn verdere reis eindigde bij de politie van Dortmund.

Twee bestelwagens beproefden hun geluk en waren op de A44 onderweg met bijna 30 procent overbelading. Ook zij mochten niet verder rijden.

Een 23-jarige Litouwse vrachtwagenchauffeur in een Britse vrachtwagen reageerde nogal typisch. Een speekseltest wees uit dat de man onder invloed van drugs was. Er werd een bloedmonster afgenomen en de verdere rit verboden.

Eén chauffeur bleek nogal hardleers. Bij een eerdere controle in de voorgaande nacht werd een Pools transport gestopt vanwege een overbelading van 24 ton. Blijkbaar kon de chauffeur het niet laten om toch verder te rijden. Een nacht later werd hij opnieuw staande gehouden. De chauffeur en zijn werkgever kregen een boete van enkele honderden euro's, meldt de politie vrijdag.