Clicky


IAG bekijkt mogelijke overname Norwegian Air

IAG bekijkt mogelijke overname Norwegian Air
12-04-2018 12:07 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

LONDEN - Luchtvaartconcern International Airlines Group (IAG), het moederbedrijf van onder meer British Airways en Iberia, overweegt een overnamebod te doen op prijsvechter Norwegian Air. IAG heeft een belang opgebouwd in het Noorse concern van 4,6 procent en zegt dat een bod op het volledige bedrijf mogelijk is.

Ingewijden hadden eerder al aan persbureau Bloomberg gemeld dat IAG kijkt naar de Noorse luchtvaartmaatschappij. Met de mogelijke deal zou een bedrag zijn gemoeid van omgerekend in totaal circa 2,4 miljard euro. IAG stelt in een verklaring dat Norwegian Air een aantrekkelijke investering is, maar dat er op dit moment nog geen besluit is genomen of een overnamevoorstel wordt gedaan.

Door de Noorse budgetmaatschappij in te lijven kan IAG zijn marktaandeel verder versterken. Norwegian Air vliegt als prijsvechter onder meer op lange routes naar de Verenigde Staten en het Caribisch gebied. Met een overname kan IAG beter de concurrentie aangaan met andere grote Europese spelers als Lufthansa en Air France-KLM.

IAG, ook moederconcern van Aer Lingus en Vueling, zegt dat door de minderheidsdeelneming in Norwegian Air een positie is ontstaan om onderhandelingen met de Noren aan te gaan. IAG. Op de beurs in Oslo schoot de koers van Norwegian Air na de berichten met 26 procent omhoog. Later werd de handel stilgelegd.