Clicky


Mogelijk vanaf 2019 geen Duitse maut voor elektrische vrachtwagens

Mogelijk vanaf 2019 geen Duitse maut voor elektrische vrachtwagens
12-04-2018 13:31 | Klimaat | auteur Redactie [FE]

BERLIJN - Afhankelijk van het soort elektrische vrachtwagen kan een transporteur tot 5.000 euro op jaarbasis besparen. Momenteel rijden er slechts zo'n 12.000 elektrische vrachtwagens over de Duitse wegen maar als het aan de Duitse minister van Transport ligt worden dit er op korte termijn veel meer.

Na het stimuleren van het gebruik van elektrische auto's wil de Duitse regering nu ook het gebruik van e-mobiliteit in de transportsector belonen. Volgens de Duitse minister van Transport zouden elektrische vrachtwagens vanaf 2019 geen maut meer hoeven te betalen. Dit zou bedrijven een besparing van enkele duizenden euro's kunnen opleveren.

Tijdens een bijeenkomst in Meseberg presenteerde minister Scheuer een 'maatregel om de lucht in de Duitse steden te verbeteren'. "Elektrische vrachtwagens worden vanaf 1 januari vrijgesteld van de maut. Dit is een grote stimulans voor transportbedrijven om over te stappen op groene voertuigen", aldus de minister.

De Duitse maut zal in juli van dit jaar aanzienlijk worden uitgebreid. Het geldt dan niet alleen meer op de 15.000 kilometer snelwegen maar ook op ongeveer 40.000 kilometer federale wegen.

De Duitse overheid, die de maut twaalf jaar geleden invoerde, vordert elk jaar zo'n vijf miljard euro in aan maut.