Clicky


Vlastuin Group neemt VB Trailerbouw over

Vlastuin Group neemt VB Trailerbouw over
13-04-2018 10:37 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

KESTEREN/BEDUM - Gisteren, 12 april heeft Vlastuin Group uit Kesteren VB Trailerbouw uit Bedum overgenomen. Laatstgenoemde is producent van de kwaliteitsmerken Vogelzang en Bulthuis. Met deze overname wil Vlastuin Group haar positie als trailerfabrikant verder uitbreiden.

Vlastuin Group is het moederbedrijf van de D-TEC tank- en containertrailers. Recent heeft D-TEC ook kippers aan haar productgamma toegevoegd en op dit gebied wil Vlastuin Group intensief samenwerken met haar nieuwe collega's in Bedum. "Daarnaast sluit het mooi aan op de uitbreiding van ons service- en verkoopnetwerk in Noord-Nederland", aldus Vlastuin Group-directeur Gerrit van Vlastuin.

Capaciteit

De overname van VB Trailerbouw is voor Vlastuin Group een strategische keuze. "In Kesteren hebben we de laatste jaren fors uitgebreid om de groei op te kunnen vangen. Maar zelfs met deze uitbreidingen blijft het voor ons een uitdaging om de nieuwe productgroep kippers in Kesteren te produceren." 

De kennis en ervaring die VB Trailerbouw heeft met de kipperproductie, komt de Vlastuin Group daarom goed van pas. Vooralsnog is het de bedoeling dat de productie van kiepbakken in Bedum gaat plaatsvinden. In Kesteren zal Vlastuin Group zich voornamelijk bezighouden met de serieproductie van de kipperchassis en uiteraard met de productie van container- en tanktrailers.

Van Vlastuin: "We hebben de laatste jaren hard getrokken aan de uitbreiding van ons Europese netwerk. Met de overname van VB Trailerbouw zijn we de komende jaren in staat om ons productenpakket voor dit Europese netwerk verder uit te breiden."

De huidige klanten van VB Trailerbouw krijgen een breder trailerpakket aangeboden. "De komende periode willen we bij VB Trailerbouw investeren in zowel het innoveren van de productie als in de producten, een van de krachten van Vlastuin Group. Hiermee verwachten we dat we de huidige klantenkring ook in de toekomst beter kunnen bedienen. Onze uitdaging is om onze klanten met onze producten meer te laten verdienen, lift up your profit! Deze lijn trekken we door naar de klanten voor de merken Vogelzang en Bulthuis."

Tot voor kort behoorde VB Trailerbouw tot de Nijhof-Wassink Groep. Tot dit familiebedrijf behoort de logistieke dienstverlener Nijhof-Wassink, specialist in bulktransport en warehousing van chemische en diervoederproducten. Ook Volvo Trucks en Renault Bedrijfswagen dealer Nijwa Groep behoort tot de Nijhof-Wassink Groep.

"We hebben VB Trailerbouw in 2012 overgenomen en zijn super trots op onze mensen in Bedum dat ze van VB Trailerbouw een goed renderend bedrijf hebben gemaakt met volop toekomstperspectieven. Met Vlastuin Group als nieuwe eigenaar kan VB Trailerbouw verder groeien. Een strategische keuze, omdat voor de verdere ontwikkeling van VB Trailerbouw schaalgrootte van belang was. Wij hebben besloten om dit niet zelf te doen, gezien de corebusiness van de Nijhof-Wassink Groep, maar het bedrijf te verkopen aan Vlastuin Group. Met de overname van VB Trailerbouw door Vlastuin Group hebben wij een partij gevonden die het produceren van trailers in hun genen heeft zitten. Een welkome aanvulling voor beide partijen", aldus Albert Hendrikse, directielid van de Nijhof-Wassink Groep.