Clicky


Werkonderbreking afhandelpersoneel Schiphol

Werkonderbreking afhandelpersoneel Schiphol
27-04-2018 14:01 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

SCHIPHOL - Medewerkers van bagage- en vrachtafhandelaars Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport op Schiphol leggen vrijdagmiddag drie kwartier het werk neer. Dit betekent dat reizigers rekening moeten houden met vertragingen, waarschuwt vakbond FNV.

Schiphol geeft aan het vervelend te vinden dat de actie op zo'n drukke dag plaatsvindt, maar respecteert het stakingsrecht. Wel zijn er met FNV afspraken gemaakt om de veiligheid te garanderen.

Het personeel bij de bagage- en vrachtafhandelaars klaagt over een te hoge werkdruk en achterlopende loonontwikkeling. Het werk bij de bagageafhandeling wordt tussen 17.00 uur en 17.45 uur neergelegd. Eerder wilde het personeel dat vliegtuigen laadt en lost ook staken, maar dat gaat vanwege veiligheidsredenen niet door. Verder houden medewerkers van de drie bedrijven weer stiptheidsacties. Die zijn waarschijnlijk om 19.00 uur voorbij.

"We betreuren de overlast voor reizigers, maar we hebben de bedrijven ruim op tijd ingelicht. Helaas hebben onderhandelingen, het stellen van een ultimatum en het houden van stiptheidsacties niet tot resultaat geleid. We kunnen niet anders dan overgaan tot werkonderbrekingen'', aldus vakbondsonderhandelaar Asmae Hajjari.