Clicky

Fortuna Sittard na winst op Jong PSV terug in de eredivisie

28-04-2018 23:41 | Sport | auteur ANP

SITTARD - Fortuna Sittard keert komend seizoen, na zestien jaar afwezigheid, terug in de eredivisie. De Limburgers versloegen Jong PSV tijdens de laatste speelronde met 1-0. De titel ging naar Jong Ajax, dat MVV met 2-1 aan de kant zette.

Omdat Jong Ajax niet mag promoveren, gaat het ticket voor de eredivisie naar de nummer twee. Fortuna blijft nummer drie NEC, dat bij FC Dordrecht met 3-3 gelijkspeelde, 4 punten voor.

Aanvaller Finn Stokkers maakte in de beginfase van de tweede helft het enige doelpunt voor Fortuna, dat voor rust veel kansen onbenut liet. Na de treffer van Stokkers kwam de promotie voor Fortuna niet echt meer in gevaar.

NEC stond tegen Dordrecht bij rust met 2-0 achter. Na de pauze sloegen de Nijmegenaren binnen een kwartier drie keer toe. Anass Achahbar scoorde twee keer. Dordrecht kwam kort voor tijd via Andreas Calcan langszij.

Jong Ajax leek de titel tegen MVV te verspelen. Kelechi Nwakali benutte in de 63e minuut een strafschop. Via treffers van invaller Kaj Sierhuis en Mateo Cassierra ging het kampioenschap alsnog naar de ploeg van coach Michael Reiziger.

De Graafschap speelde gelijk bij Jong AZ (2-2) en eindigde als vierde. De Doetinchemmers starten de play-offs voor promotie, net als NEC, Telstar en FC Emmen, in de tweede ronde. In de eerste ronde komen dinsdag en zaterdag FC Dordrecht, SC Cambuur, MVV Maastricht en FC Almere al in actie.