Clicky


Deliveroo daagt Belgische koeriers

Deliveroo daagt Belgische koeriers
29-04-2018 15:17 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - Maaltijdbezorger Deliveroo heeft in België twee van zijn fietskoeriers voor de rechter gedaagd. Het gaat om koeriers die hadden geklaagd over het beleid van Deliveroo om alleen nog maar met maaltijdbezorgers die zzp'er zijn te werken.

De koeriers waren naar een speciale commissie van de autoriteiten gestapt en die oordeelde dat hun arbeidsvoorwaarden duiden op de arbeidsrelatie van een werknemer en dus niet van een zelfstandige. Deliveroo is het daar niet mee eens.

Het bedrijf ziet de gerechtelijke procedure die het nu heeft opgestart als een principiële kwestie. De genoemde commissie zou Deliveroo zelf niet hebben geraadpleegd over de zaak. In een verklaring benadrukte Deliveroo dat het de rechtsregels in België "nauwgezet'' respecteert.

Ook in Nederland heeft het beleid van Deliveroo al tot veel commotie geleid. Bezorgers kwamen in protest en verenigden zich onder andere in een bij de FNV aangesloten vakbond. Met steun van de PvdA spande een Deliveroo-bezorger tevens een rechtszaak aan tegen het van oorsprong Britse bedrijf.