Clicky


Voetbalwereld leeft mee met 'Boss' Ferguson

Voetbalwereld leeft mee met 'Boss' Ferguson
05-05-2018 23:55 | Buitenland | auteur ANP

MANCHESTER - De voetbalwereld leeft mee met Alex Ferguson, die zaterdag met spoed een operatie moest ondergaan nadat hij was getroffen door een hersenbloeding. "We houden Sir Alex en zijn dierbaren in onze gedachten en we zijn verenigd in onze wens dat hij goed en snel herstelt'', schreef Manchester United op Twitter. Dat bleek wel uit de reacties van vele clubs en prominenten.

"Mijn gedachten zijn bij hem en zijn familie. Stay strong Boss'', schreef Robin van Persie op Twitter. De Feyenoorder was de grote man bij Manchester United in het laatste seizoen van Ferguson op de bank. Van Persie leidde de ploeg van de Schotse manager in 2012-2013 met 26 doelpunten naar de Engelse titel.

Dat betekende voor Ferguson zijn dertiende kampioenschap in Engeland met ManUnited. De 76-jarige Schot ging daarna met pensioen, al bleef hij als directeur en ambassadeur wel verbonden aan de club.

"Vreselijk om te horen dat Sir Alex in het ziekenhuis ligt. Mijn gedachten en gebeden zijn bij hem en zijn familie'', schreef Michael Carrick, de huidige aanvoerder van ManUnited. ,,Mijn gebeden zijn vanavond voor Sir Alex'', aldus Memphis Depay, oud-speler van de club.

Edwin van der Sar stond onder de lat bij Manchester United toen zijn vrouw Annemarie in 2009 werd getroffen door een hersenbloeding. "Vreselijk om het nieuws over Sir Alex te horen, ook omdat ik zo'n situatie zelf maar al te goed ken. Blijf sterk. Ik hoop met iedereen dat je herstelt'', schreef de familie Van der Sar op Twitter. Tal van andere spelers en clubs lieten via de sociale media ook hun medeleven blijken met de Schotse succestrainer.