Clicky


Nieuwe acties bagage-afhandelaars Schiphol

Nieuwe acties bagage-afhandelaars Schiphol
11-05-2018 16:10 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

SCHIPHOL - Medewerkers van bagage- en vrachtafhandelaars Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport gaan komend weekend opnieuw actievoeren op Schiphol. Verspreid over de dag wordt meermaals het werk maximaal een uur neergelegd, zo meldde vakbond FNV.

Wat passagiers hiervan zullen merken durft Schiphol nog niet te voorspellen. Dat komt omdat nog niet duidelijk is wanneer de acties precies zullen plaatsvinden, aldus een woordvoerster van de luchthaven.

Het gaat om werkonderbrekingen bij het laden en lossen van vliegtuigen, bij de check-in balies en bij de bagage-afhandeling. Het is niet voor het eerst dat er wordt gestaakt uit protest tegen te hoge werkdruk en achterstallige loonontwikkeling. Volgens Schiphol zorgden de eerdere actie de afgelopen periode, ondanks de drukke meivakantie, niet tot veel hinder voor reizigers.

Hoewel de onderbrekingen van korte duur zijn, kunnen ze leiden tot vertragingen, waarschuwt FNV. De bond roept Schiphol op om de ,,moordende concurrentie" tussen afhandelbedrijven te stoppen door sociale regels in te stellen. Het steeds goedkoper aanbieden van diensten, gaat volgens de klagers over de ruggen van de werknemers. Afzonderlijke cao-onderhandelingen met Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport liepen stuk op loon, werkdruk en roosters.